Přeskočit na obsah

2020 – MISE 2020

autor hry: Dan

Představte si, že jste bohatí. Nechutně bohatí. Tak bohatí, že už prostě nevíte co by.. Bohatí jako on. Vy se ptáte kdo? Přeci Dan. Bilionář, pracháč, boháč, rozhazovač, snílek, ale i velkorysý investor (a to téměř čehokoliv na čem může být vidět jeho značka). O Danovi se kdysi v novinách psalo, že je tak bohatý, že náhodně vyloveným paklíkem peněz z kapsy, utloukl velrybu a tyto podle něj drobné vzápětí věnoval organizaci na ochranu těchto krásných tvorů..

Jeho společnost ORCALIFE zasahovala snad do všech odvětví bussinesu. A jednou z Danových vášní byly technologické pokroky (ne že by on snad něco vymýšlel, nebo představovanému rozuměl, ale když viděl kolem sebe tu záři blesků fotoaparátů, odrazy čoček kamer a hlasitý potlesk, dělalo mu to prostě dobře). Jednou se mu zdál sen o cestě na vzdálenou planetu. Mars? Pch moc blízko! Pluto? Moc malé, fádní! Až jednoho dne přišli jeho orcalife-vědci s planetou s označením 22b obíhající hvězdu Kepler, po té co vysvětlili, jak moc je to daleko a že je to až tak šílené, že na takovouto misi pravděpodobně ani Dan nemá dostatek finančních prostředků bylo okamžitě rozhodnuto.


Do roka letíme na Kepler 22b ať to stojí co to stojí!

Mozky celého světa se spojili, aby v krátkém čase vynalezli mezihvězdný pohon, raketu pro posádku, podporu života pro dlouhý let a vše potřebné pro kolonizaci planety. Vše se opravdu podařilo připravit. Jen bylo potřeba vybrat posádku. Pro dva mezihvězdné koráby. Proto byl v létě 2020 svolán do Bezdružic výcvikový kemp, kde byli vybíráni ti nejlepší z nejlepších.